Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Bibliotheek / Activiteiten / Kris Nauwelaerts
Kris Nauwelaerts

Kris Nauwelaerts leert kinderen van drie basisscholen in As tekenen

De bibliotheek van As organiseerde naar aanleiding van de jeugdboekenweek ook dit jaar weer auteurslezingen. Afgelopen vrijdag kregen de leerlingen van het vijfde leerjaar van de basisschool van het GO, de vrije school en de gemeentelijke basisschool bezoek van jeugdboekenillustrator Kris Nauwelaerts.

Hij vertelde hoe je tekenaar wordt, want dat is al bij al toch niet zo’n alledaags beroep. Zelf kreeg hij het als kind bijvoorbeeld aan de stok met zijn moeder toen hij een mannetje met vier benen op de muur tekende. Een jeugdzonde, die zijn moeder leerde dat er altijd vers tekenpapier in de lade moest klaarliggen voor de ‘binnenwandelende ideeën’ van haar zoontje. Maar tegelijk ook het begin van een carrière: het kan soms vreemd lopen in het leven.

Bijzonder plezierig werd het toen de kinderen vrij mochten fantaseren en de tekenaar hun verzinsels ter plekke op het bord toverde. “Teken eens een paard op de rug van een vlieg!”… “Een ezel die de krant leest op de WC!”… “Een ridder zonder hoofd die jongleert met een kettingzaag!”… Faut le faire!

Tenslotte gingen de kinderen zelf met het potlood aan de slag en maakten ze een tekening gebaseerd op het originele boek “sop en dos”. En wie weet werd er die dag weer een tekenaar geboren…

 

Naar de fotogalerij

Plaatselijke Openbare Bibliotheek

Kerkstraat 6

3665 AS

 

T  089 39 10 95

E as@bibliotheek.be

› meer info

Openingsuren POB AS

dinsdag

15.00 - 20.00 uur

woensdag

13.00 - 17.00 uur

vrijdag

17.00 - 19.00 uur

zaterdag

10.00 - 12.00 uur