Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Bibliotheek / Activiteiten / Jef Aerts in beeld

Jef Aerts in beeld

Tweevoudig kanshebber voor de boekenleeuw Jef Aerts in de bibliotheek van As!

 

Naar aanleiding van de jeugdboekenweek was er ook dit jaar weer een auteurslezing in de bib van As. Een dun, ogenschijnlijk onbeduidend boekje met de titel “Groter dan een droom” had hier de aandacht getrokken en zo haalde de plaatselijke bibliotheek dit jaar zonder het te beseffen de man in huis die - vlak nadat zij hem contacteerden - maar liefst twee keer genomineerd werd voor de Boekenleeuw 2014.

 

Jef Aerts schrijft romans, poëzie, toneel en sinds 2012 dus ook jeugdboeken. “Groter dan een droom” maakte hij samen met de veel gelauwerde illustratrice Marit Törnqvist (die nog samenwerkte met Astrid Lindgren). Het is een heel sfeervol, ontroerend prentenboek over een jongetje dat een fietstocht maakt met zijn overleden zusje. Het boek werd al vertaald naar het Zweeds en Duits en ook een Japanse versie komt eraan.

 

“Vissen smelten niet” (gepubliceerd in oktober 2013) is het tweede boek waarmee hij een nominatie binnen haalde. Het is een gelaagde kinderroman over een jongen die een tocht maakt over een bevroren meer met in zijn tas de lievelingsvis van zijn zieke vader.

 

Ook “Het kleine paradijs” kwam aan bod, het boek waarmee Jef zijn debuut maakte in de jeugdliteratuur. Een heel gevoelig en fantasierijk verhaal met veel verborgen symboliek, dat nadien meteen de deur uit vloog in de bibliotheek.

 

De leerlingen van het zesde leerjaar van de drie Asserse basisscholen genoten zichtbaar van zijn leuke verhalen, die ook nog eens afgewisseld werden met stemmige liedjes die Jef live zong en speelde op zijn gitaar. De kinderen waren dolenthousiast en natuurlijk wordt er in As nu hard geduimd voor de uitreiking van de Boekenleeuw op 30 maart 2014.

 

Naar de fotogalerij

Plaatselijke Openbare Bibliotheek

Kerkstraat 6

3665 AS

 

T  089 39 10 95

E as@bibliotheek.be

› meer info

Openingsuren POB AS

dinsdag

15.00 - 20.00 uur

woensdag

13.00 - 17.00 uur

vrijdag

17.00 - 19.00 uur

zaterdag

10.00 - 12.00 uur