Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Bibliotheek / Activiteiten / Evy van Eynde

Evy van Eynde

Evy Van Eynde leert kinderen grimlachen in de bib van As!

De jeugdboekenweek staat dit jaar in het thema van humor. Razend populaire jeugdreeksen als “Het leven van een loser”, “Tom Groot” en natuurlijk “Geronimo Stilton” bewijzen dat humor nog steeds het beste glijmiddel is om kinderen aan het lezen te krijgen.

Evy Van Eynde, geboren in As, is een creatieve vulkaanvrouw: ze tekent, maakt theater en schrijft voor volwassenen én voor kinderen. Haar woorden borrelen, branden en spatten als gensters van het papier en uit haar mond. Ze brachten bij de kinderen van de drie basisscholen van As gelukkig geen brandwonden, maar wel allerlei soorten van lachkriebels en –krampen teweeg.

We kregen een verhaal van haar grote voorbeeld, de heerlijk tegendraadse Annie M.G. Schmidt voorgeschoteld, maar er werden ook enkele van haar eigen smakelijke gedichten en verhalen warm opgediend. Het verhaal “biebklein” bijvoorbeeld ging over de kleinste bib ter wereld, met welgeteld twee boeken, in een dorp met welgeteld twee letters… Rara, over welk dorp zou dit kunnen gaan? Eén van de boeken bleek een sprookjesboek te zijn en zo leerden we vandaag dat verhalen je niet alleen kunnen doen glimlachen, maar dat er ook zoiets bestaat als de geheime techniek van het grim(m)lachen…

 

Naar de fotogallerij

 

Plaatselijke Openbare Bibliotheek

Kerkstraat 6

3665 AS

 

T  089 39 10 95

E as@bibliotheek.be

› meer info

Openingsuren POB AS

dinsdag

15.00 - 20.00 uur

woensdag

13.00 - 17.00 uur

vrijdag

17.00 - 19.00 uur

zaterdag

10.00 - 12.00 uur