Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Bibliotheek / Activiteiten / Boekbaby's

Boekbaby's

logo boekbabyBoekbaby’s

Ben je een ouder met een baby van zes maanden, dan kan je naar het consultatiebureau van Kind en gezin gaan. Daar krijg je GRATIS een babypakket boekbaby's met twee mooie boekjes en een brochure met informatie over voorlezen.

Als je met een peuter van vijftien maanden op consultatie gaat, krijg je een uitnodiging om een GRATIS peuterpakket op te halen in de bibliotheek:  in dit mooie draagtasje zitten twee leuke boekjes en een hoop tips.

We hopen met dit mooie geschenk vele nieuwe peuters en hun ouders of grootouders  te laten genieten  van het mooie aanbod  van onze bibliotheek !

Veel plezier ! 

Boekbaby's in je bibliotheek

De bibliotheek is er voor iedereen. Je hoeft niet te wachten tot je kind leert lezen om eens binnen te lopen. Bovendien is het lidmaatschap gratis tot 26 jaar.

Zelfs voor de allerkleinsten heeft de bibliotheek heel wat boeken, cd’s met wiegeliedjes en luisterboeken in huis. Ook als ouder vind je er betrouwbare informatie over de verzorging en opvoeding van je kind. De bibliotheekmedewerkers wijzen je graag de weg in het grote aanbod.

Bekijk in de catalogus het aanbod van jouw bibliotheek voor baby’s, peuters en hun ouders.

Wat is Boekbaby's?

Boekbaby’s wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk willen we ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekbaby's ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.


Boekbaby’s wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekbaby’s-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden via consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek.