Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Logo

De gemeente As beschikt sedert 1 september 2000 over een logo.

Na een lange weg van vernieuwing via de bouw van het nieuwe administratief centrum en de hernieuwde Dorpsstraat annex St. Aldegondisplein werd het zo langzaam aan tijd om ook de huisstijl van het gemeentebestuur een meer eigentijdse, dynamische invulling te geven.
Op relatief korte tijd werd dan een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder de Asserse bevolking en op 22 augustus jl. werd door een professionele jury het nieuwe logo gekozen.
Uit 15 ingezonden ontwerpen werd het ontwerp nr. 12 van Tom Seurs als winnend logo weerhouden. De jury oordeelde unaniem dat dit het ontwerp bij uitstek is om As op een hedendaagse wijze de 21ste eeuw in te leiden. Het ontwerp zal niet vervelen, zelfs na enkele decennia zal het een sterke indruk nalaten. De gekozen kleuren en -combinaties zijn fris, vernieuwend en spreken aan. Zelfs in zwart-wit blijft het sterk en mooi. Het heeft een goede verantwoording meegekregen van de ontwerper. Het logo op zich staat bol van symboliek, maar men haalt er onmiddellijk "kracht", "groei", "dynamiek", .... uit. Het is een mysterieus logo waarin iedereen "zijn" symboliek kan aan geven en/of in terugvinden. Ook grafisch gesproken is het een zeer krachtig ontwerp.

Het nieuwe gemeentelogo en zijn ontwerper werden aan het publiek voorgesteld op vrijdag 1 september 2000 in Brasserie Friends.

Verantwoording van het nieuwe logo:

 

Kleur = groen = groene gemeente.

Vorm = 6 pijlers.
- groen gemeente
- groeiende gemeente
- leefbare gemeente
- dynamische gemeente
- beloftvolle gemeente
- werkende gemeente 

 

Kunnen ook gezien worden als de 6 bogen in het dak van het gemeentehuis van groot naar klein.
Ze verwijzen ook naar de groei van de gemeente.
De losse elementen staan apart en vormen toch een sluitend geheel. Dit verwijst naar de vele wijken in As, zoals Zevenhuizen, Dennengaerde, Ter Heide, enz.
Lettertype = jong en dynamisch. Een van een grote letterfamilie, bruikbaar in verschillende vormen voor bijvoorbeeld het briefpapier, infobladen, ...
Logo = duidelijk en opvallend. Het logo op zich zal na verloop van tijd alleen kunnen staan en al van ver verwijzen naar de gemeente As. Het is zeer goed herkenbaar in het klein en het groot. Het zal blijven bloeien en er kunnen steeds nieuwe interpretaties aan vastgeknoopt worden. Dit maakt dit logo boeiend, het heeft zijn betekenis, maar hiermee is het niet gedaan, iedereen kan er voor zichzelf nog meerdere interpretaties aan verbinden.

as_logo.jpg

Contact

Gemeentebestuur As

Dorpsstraat 1 bus 1, 3665 As

 

T  089 39 10 00

F  089 39 10 01

E gemeente@as.be

 

Openingsuren 

 

ENKEL OP AFSPRAAK

Voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers zijn de gemeentediensten enkel open na afspraak.

Afspraak maken? 089 39 10 00

 

Wist je dat je verschillende attesten en uittreksels eenvoudig en snel online kan opvragen via Mijn Burgerprofiel?