Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ nieuwsberichten 2013 / Samenwerking Lokaal Woonbeleid GAOZ vernieuwt haar website

Samenwerking Lokaal Woonbeleid GAOZ vernieuwt haar website

De vier gemeenten slaan sinds 2010 de handen in elkaar om naast informeren, nog een aantal andere doelstellingen te realiseren rond wonen.

- het opmaken van woonbeleidsplannen voor de 4 gemeenten;

- het opzetten van (inter)gemeentelijk woonoverleg;

- het opzetten van sensibiliseringsacties over duurzaam bouwen en levenslang wonen;

- het uitwerken van initiatieven rond betaalbaar wonen.

 

Op 3 jaar tijd werd al heel wat verwezenlijkt. Zo werd er voor de vier gemeenten één regelgeving rond leegstand ingevoerd, met belastingreglement. Ook de woonbeleidsplannen zijn in volle voorbereiding en verder zijn er de ‘woonloketten’ in elke gemeente. Het project krijgt ondersteuning van het Vlaams Gewest en de provincie Limburg.

 

Nieuwe website nu ook mobiel raadpleegbaar

De bewoners goed informeren rond wonen, is een eerste belangrijk speerpunt. Vandaar dat nu de nieuwe website gelanceerd wordt. Op de homepage worden bezoekers via drie handige knoppen naar de belangrijkste items geleid:

- het overzicht van premies

- de info over woonkwaliteit en

- de immodatabank (zoeken of plaatsen)

De website kwam tot stand door de samenwerking van de Dienst Woonbeleid van Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal. Je vindt er alle info over premies, wetgeving rond woonkwaliteit en uiteraard het immo-aanbod in de vier GAOZ-gemeentes. Niet alleen professionelen kunnen een woning (of grond) te koop of te huur aanbieden, ook particulieren kunnen er gratis hun vastgoed aanbieden.

Eén van de verbeteringen is het feit dat de website ook makkelijk mobiel raadpleegbaar zal zijn. Iedereen die vastgoed aanbiedt zal bovendien een persoonlijke QR-code toegewezen krijgen die uitgehangen kan worden aan het vastgoed. Wanneer geïnteresseerden de QRcode scannen kunnen zij de detailfiche van dat pand raadplegen.

 

>> Infogaoz

GAOZ Dienst Woonbeleid

T 089 65 45 74 – 75

E| info@woneningaoz.be

E| woonbeleid@genk.be 

www.woneningaoz.be

 

Zitdag in As

Iedere dinsdag van 14.00 tot 18.00 uur

Ambachtslaan 17, 3665 As

T 089 65 12 72