Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ nieuwsberichten 2013 / Nieuw gezicht en inhoud voor www.as.be

Nieuw gezicht en inhoud voor www.as.be

Deze nieuwe gemeentelijke website van As is online sinds 1 juli 2013. Je kan hier niet alleen terecht voor informatie  over de dienstverlening en de diensten of allerhande nieuwsberichten, maar met de toevoeging van het digitaal loket bieden we voor verschillende producten 24 op 24 en 7 dagen op 7 dienstverlening aan. De gemeente As is sinds kort ook lid van het UiTnetwerk. Dankzij deze samenwerking verschijnen alle activiteiten die  ingevoerd zijn in de UiTdatabank ook in diverse agenda’s  van derden.

Niet alleen de inhoud, maar ook het mooie, frisse en uitnodigende design moeten ervoor zorgen dat je deze website graag bezoekt.  Uiteraard zal deze website nog moeten groeien, alle opmerkingen en ideeën zijn dan ook zeker welkom.

 

Fris & dynamisch design

Het design van de nieuwe website oogt fris, uitnodigend, vlot en dynamisch, maar toch blijft het sober en 1 geheel. Het sluit daarnaast  ook perfect aan bij de gemeentelijke huisstijl.

We kozen ervoor om veel gebruik te maken van foto- en illustratiemateriaal zodat ook de veelvuldige gebruiker telkens opnieuw verrast kan worden.

terug naar boven 

 

responsivedesign

Responsive design

Gezien de verscheidenheid in beeldschermresoluties de laatste jaren blijft toenemen, vinden we het belangrijk dat de gemeentelijke website op elk apparaat duidelijk te raadplegen is! We kozen er dan ook voor om de website responsive te maken.

Simpel gezegd past een responsive website zich aan naar de schermresolutie die een bezoeker gebruikt. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet, of een smartphone. De tekst zal altijd goed zichtbaar zijn zonder dat je hoeft te zoomen.

(test het door deze website te bekijken op je tablet of je smartphone)

terug naar boven

 

Logische navigatie & opbouw

De website is opgebouwd vanuit het oog van de burger/bezoeker. Alle informatie en producten staan gegroepeerd in enkele hoofdnavigatiethema’s (onze gemeente, vrijetijd, leven & welzijn, leefomgeving, wonen en werken & ondernemen). Logische subthema’s moeten
er verder voor zorgen dat je snel datgene vindt wat je zoekt. Heb je toch niet gevonden wat je zoekt, probeer het dan via de krachtige zoekrobot of via de navigatie per dienst. Op die manier creëerden we verschillende ingangen om het bezoek aan deze nieuwe website zo aangenaam mogelijk te maken. 

In de rechterkolom tonen we informatie die nuttig kan zijn zoals bvb contactgegevens.

terug naar boven

 

Digitaal loket voor 24/7 dienstverlening

Het Digitaal loket kan je vergelijken met het echte loket in het gemeentehuis. Alleen ben je door dit digitale loket niet gebonden aan de openingstijden van het gemeentehuis en kan je er dus 24 uur per dag vragen om informatie en/of diensten van de gemeente As. Producten en diensten die
aangeboden worden in onze gemeente zijn opgelijst in dit digitaal loket. Je kan er zoeken op basis van productoverzicht (A-Z), levensloop, thema’s,… Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde producten aan te vragen met Eid of via een E-formulier.

De informatie wordt voor elk product uniform aangeboden. Aan de hand van 3 tabbladen krijg je een antwoord op de drie belangrijkste vragen: Wat is het, wat kost het en hoe kan je het aanvragen.

Meer over het digitaal loket.

terug naar boven

 

Social media

Wil je interessante pagina’s delen met je vrienden? Dat kan vanaf nu heel simpel door te klikken op het desbetreffende logo. (klik op het facebook-icoontje onderaan en deel dit nieuwsbericht op je prikbord en kijk of het werkt)

Samen met de lancering van de nieuwe website werd ook een gemeentelijke facebookpagina aangemaakt om je actief en snel op de hoogte te houden van nieuws uit As. Het enige
wat je nog moet doen is onze pagina leuk vinden!

facebook

terug naar boven

 

UitinAs

De gemeente As is sinds kort lid van het UiTnetwerk van CultuurNet Vlaanderen. Dankzij deze samenwerking verschijnen alle activiteiten (sport, jeugd, vrije tijd, toerisme, cultuur, …) in onze gemeente die ingevoerd zijn in de UiTdatabank in diverse agenda’s:

  • in de agenda op www.as.be; v UiTinAS rood web
  • in het maandelijks infoblad info kort en in de info As;
  • andere websites zoals www.uitinvlaanderen.be;
  • kranten;
  • tijdschriften;
  • KetNet;

Een lijst van alle partners kan ja nakijken op www.allesoveruitdatabank.be/partners

UiT in As’ wijst je de weg naar je favoriete tentoonstelling, sportevenement, fuif of cursus. Kortom de inspiratiebron voor je vrijetijds- en culturele leven! Surf dus snel naar www.uitinas.be!

 

Geef zelf je activiteit in in de Uitdatabank, een kleine inspanning met een grote return.