Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ nieuwsberichten 2013 / Bestel nu je voordelige busabonnement

Bestel nu je voordelige busabonnement

Dankzij een tussenkomst van de gemeente kunnen zowel onze senioren als onze jongeren vanaf 1 juli een busabonnement aan voordeeltarief aanschaffen.

Niet alleen 65-plussers, maar ook alle Assenaren van 60 tot en met 64 jaar reisden de voorbije jaren gratis met De Lijn. Dat was mogelijk omdat de gemeente As de kosten voor het busabonnement (Omnipas) van deze senioren volledig voor haar rekening nam.

In deze tijden van crisis en besparingen kunnen ook de jonge gezinnen in de gemeente ondersteuning gebruiken. Zeker gezinnen met schoolgaande kinderen. Daarom werd het budget voor tussenkomst in De Lijn-abonnementen herschikt. Dankzij een tussenkomst van de gemeente kunnen zowel onze senioren als onze jongeren vanaf 1 juli een busabonnement aan voordeeltarief aanschaffen. 

50% tussenkomst op Omnipas voor 60-64-jarigen

60-plussers hebben vanaf 1 juli niet langer recht op een gratis busabonnement (Omnipas), maar kunnen wel nog rekenen op een mooie tussenkomst van 50%. Met andere woorden, de gemeente As betaalt vanaf nu nog altijd de helft van het busabonnement.

Deze regeling geldt voor alle inwoners van As van 60 tot en met 64 jaar. 65-plussers krijgen voorlopig wel nog een gratis busabonnement toegestuurd.

 

Bestel je Omnipas aan verminderde prijs:

Haal in het gemeentehuis een aanvraagformulier voor Omnipas, vul dat in en zend het, samenmet een kopie van identiteitskaart, naar:

  • De Lijn Limburg, dienst abonnementen, Grote Breemstraat 4, 3500 Hasselt.

of

  • Ga rechtstreeks naar de Lijnwinkel in Genk (in het stationsgebouw) of Hasselt (op het Stationsplein).

Neem wel je identiteitskaart mee!

20% tussenkomst op BuzzyPazz voor 6-24-jarigen

Jonge Assenaren van 6 tot en met 24 jaar kunnen vanaf 1 juli een Buzzy Pazz aankopen aan een verminderde prijs. De gemeente komt nu immers voor 20% tussen in de kosten. Het jongerenabonnement wordt op deze manier voor jonge Assenaren echt wel supervoordelig.

 

Bestel je BuzzyPazz aan verminderde prijs:

Haal in het gemeentehuis een aanvraagformulier voor BuzzyPazz, vul dat in en zend het, samen met een kopie van identiteitskaart, naar:

  • De Lijn Limburg, dienst abonnementen, Grote Breemstraat 4, 3500 Hasselt

of

  • Ga rechtstreeks naar de Lijnwinkel in Genk (in het stationsgebouw) of Hasselt (Op het Stationsplein).

Neem wel je identiteitskaart mee!
of

65+ kaarten blijven geldig

De 65+ kaarten worden in de loop van 2013 vernieuwd. De huidige kaarten blijven geldig.
65-plussers mogen hun huidige kaart blijven gebruiken totdat De Lijn hen via een  persoonlijke brief vraagt om de nieuwe MOBIB-kaart aan te vragen.

 

Voor meer informatie kan je ook altijd terecht bij dienst abonnementen van
De Lijn Limburg: T 011 85 03 04

Dienst Burgerzaken

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 02

F  089 39 10 01

E burgerzaken@as.be

› meer info

DeLIJN