Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2018 / Nieuw: Huisdierstickers

Nieuw: Huisdierstickers

Sticker aan het raam toont hulpdiensten aanwezige dieren in de woonst

 

De gemeenten As slaat met 13 andere Limburgse de handen in mekaar voor de lancering van een huisdiersticker, met medewerking van Brandweerzone Oost-Limburg. Bedoeling is dat eigenaars van huisdieren deze sticker op een raam aan de voorgevel kleven. Zo zien arriverende hulpdiensten meteen dat er huisdieren aanwezig zijn in de woonst.

 

De huisdiersticker is bestemd voor de inwoners van As en is vanaf maandag 9 april gratis af te halen in het gemeentehuis. Met pen of alcoholstift kan je aanduiden hoeveel honden, katten, vogels, of andere dieren je bezit. De sticker is weersbestendig en heeft een duurzame UV-lak.

 

Bij noodgevallen ben je niet altijd thuis of in de mogelijkheid om de brandweer te vertellen over de dieren in je woning.  Als de brandweer arriveert voor bijvoorbeeld brand, CO-vergifting of wateroverlast bij je thuis, hebben zij aanvankelijk geen weet van mogelijke huisdieren.

 

Daar brengt deze ‘huisdiersticker’ voortaan verandering in. Eigenaars van huisdieren kunnen op de sticker aanduiden welke dieren ze bezitten en zelfs hoeveel. Gekleefd op een raam aan de voorgevel, goed in het zicht, ziet de brandweer in één oogopslag of er (mogelijk) dieren aanwezig zijn in de woonst en welke. Zo kunnen brandweerlui op zoek naar te redden honden, katten, vogels of andere.

Dienst Burgerzaken

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 02

F  089 39 10 01

E burgerzaken@as.be

› meer info

huisdierstickers