Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2018 / Feest op de Hoogstraat

Feest op de Hoogstraat

 

feest op Hoogstraat

zondag 23 september 2018

14.00 - 17.00 uur

Tussen de kruispunten met de Grotstraat

 

Na een periode van hinder is de Hoogstraat nu een geluidsarme weg met veilige fietspaden. We zijn blij dat we samen met u op een symbolische manier de Hoogstraat feestelijk kunnen openen.

Om de week van de mobiliteit gepast af te sluiten en de week van de verbondenheid mooi te starten doen we dat op zondag 23 september!

 

We nodigen alle Assenaren en in het bijzonder de bewoners van de Hoogstraat uit om er samen een gezellige namiddag van te make

OMLEIDING

Om veiligheidsredenen zal de Hoogstraat afgesloten worden van kruispunt met Grotstraat tot volgend kruispunt met Grotstraat. Er is een omleiding voorzien via de Grotstraat of aan de andere kant van de Hoogstraat via Nielerlaan & O.l.V.-straat.

PROGRAMMA:

  • 14.00 uur: officiële opening
  • 15.30 uur: Petit-beurrekoektafel *
  • Van 14.00 tot 17.00 uur:

✪ Acties verkeersveiligheid

Crashtest

Smartphonebril

Fietsgraveren

✪ Tweedehandsfietsenmarkt *

✪ ‘Fietsmuseum’

✪ Fietsorkest

✪ Creatieve workshops Muna vzw

✪ Kinderanimatie

✪ ...

 

Petit-beurre koektafel

15.30 uur


Kom er bij en deel! In de week van de verbondenheid feesten we samen op de nieuwe straat. Geen feest zonder koek! Maak een petit-beurre koek voor de potluck en maak zo samen met ons een lange petit-beurrekoektafel. Laat ons even weten als je wil deelnemen, dan zorgen we dat aan onze lange tafel een stoel voor jou klaarstaat! Bij inschrijving ontvang je een voorbeeldrecept én een plankje om je koek op te presenteren. * een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt dat je zelf maakt.

 

Tweedehands fietsmarkt

14.00 - 17.00 uur

 

Velen onder ons hebben thuis of in de garage een fiets staan die niet meer gebruikt wordt: de fietsen van de kinderen, je oude studentenfiets, de fiets van oma, …. Je kan deze fiets laten verkopen tijdens de feestelijke opening van de Hoogstraat. Hoe doe je dit? Zet je fiets tussen 12.30 en 13.00 uur af aan de stand ter hoogte van Hoogstraat 121. Leden van St. Vincentius As/Opglabbeek staan in voor de verkoop van jouw fiets. Om 17.00 uur kan je het geld dat je fiets opleverde afhalen. Is je fiets niet verkocht, dan kan je hem weer ophalen of schenk hem aan St Vincentius. Zij zorgen voor een goede bestemming van jouw fiets.

Dienst Welzijn & Senioren

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 09

F  089 39 10 01
G 0472 08 19 76

E welzijn.senioren@as.be

› meer info