Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Dronevlucht Begraafplaatsen As + Niel-bij-As

 

Op zaterdag 10 februari in de namiddag zullen de begraafplaatsen van As en Niel-bij-As digitaal opgenomen worden d.m.v. een dronevlucht.

 

Waarom?

  • Op basis van de beelden, kunnen de betrokken gemeentelijke diensten zich een heel duidelijk beeld vormen van elke begraafplaats.Van elke begraafplaats zal, op basis van de luchtfoto's, een digitaal grondplan aangemaakt worden. De gemeente wil het begraafplaatsenbeheer digitaal uitvoeren, en streeft zo naar efficiëntie. Dit impliceert ook een betere dienstverlening naar de burger.
  • Het digitaal opgemaakte grondplan zal ook dienen als basis voor het verfraaien van beide begraafplaatsen.
  • Ook het groen (paden, struiken, bomen) op de begraafplaatsen wordt duidelijk in beeld gebracht, waardoor ook het groenbeheer vlotter kan verlopen.

 

Praktisch:

  • Een gecertificeerd drone-piloot (Carl Busschaert, in opdracht van Orbit GT) zal met een drone de verschillende begraafplaatsen overvliegen. Dit gebeurt op een hoogte van een 60-tal meter. Een dronevlucht per begraafplaats duurt ongeveer een half uurtje.
  • De piloot is volledig in orde met alle vereisten in verband met de nieuwe drone-wetgeving, en heeft reeds jaren ervaring.
  • De drone bevat een camera, waarmee de begraafplaatsen met een heel hoge graad van detail in beeld kunnen worden gebracht. 
  • Op die manier krijgt men een duidelijk overzicht van elke begraafplaats, en dit in vogelvlucht. Zo'n beeld zegt uiteraard meer dan men vanop de grond kan waarnemen.

 

! Privacy:

Het is voor de gemeente belangrijk om de privacy wetgeving na te leven. Indien je niet op de beelden wilt vastgelegd worden, betreed je best zaterdagnamiddag de begraafplaatsen niet. Bevind je je op het moment van de opnamen toch op het kerkhof, stem je er op dat moment mee in dat er beelden van je genomen worden. We zullen dit bericht ook aanplakken op de kerkhoven.

Plan Kerkhof As