Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2018 / Activeren van de schattingscommissie naar aanleiding van de droogte

Activeren van de schattingscommissie naar aanleiding van de droogte

De aanhoudende droogte van de afgelopen weken laat zijn sporen na op onze land- en tuinbouwbedrijven. Het is nodig om maatregelen te nemen om de geleden schade in de land- en tuinbouw zo snel mogelijk te laten vaststellen.

 

De gemeente As heeft zijn schattingscommissie samengesteld en deze zal in werking treden en betrokken landbouwers kunnen nu een beroep doen op de de gemeentelijke schattingscommissie.

 

De vaststellingen van deze schattingscommissie is van belang om de uitzonderlijke beroepsverliezen af te trekken overeenkomstig de fiscale barema’s. Maar ook als stavend document bij het vragen van uitstel van betaling voor VLIF-dossiers, leveringscontracten, de mestwetgeving, bij bijzondere opbrengstverliezen in geval van premies, of bij een tegemoetkoming vanwege het rampenfonds wanneer de overheid de extreme weersomstandigheden erkent als algemene ramp.

 

Aangifte van schade kan met dit formulier. Bij de aanvraag tot vaststelling van schade voegt men best al een aanwijzing van de aard van de schade. Het werk van de schattingscommissie wordt immers eenvoudiger als ze vóór het plaatsbezoek de ligging van de getroffen percelen, de teelten en de oppervlakten al kent.

 

Let op: de aangifte van de schade en het vaststellen door de schadecommissie geeft nog geen zekerheid tot compensatie. De droogte moet eerst erkend worden als landbouwramp.

Dienst Economie

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 00

F  089 39 10 01

E economie@as.be

› meer info

droog landbouwveld