Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2017 / Opening wandelgebied Thorpark

Opening wandelgebied Thorpark

Zondag 8 oktober

13.00 – 18.00 uur

ThorPark, André Dumontlaan 67 - Genk

 

Op zondag 8 oktober, tevens de start  van de Week van het Bos, ben je van harte welkom om het nieuwe wandelgebied Thorpark in primeur te komen verkennen.

 

Met de voormalige steenkoolmijn van Waterschei (Thor) als uitvalsbasis vind je, op de grens van Genk, As en Opglabbeek, een gebied met  bijna alle elementen die de Hoge Kempen zo typisch maken:  mijnsteenbergen te midden van heidevelden en dennenbossen, een beekvallei (Stiemerbeek), jeneverbesstruweel (Heiderbos) en landduinen ( Klaverberg). Opvallende  gebouwen kruiden hier het landschap: van de voormalige kinderkolonie in onze gemeente, tot de steenkoolmijn van Waterschei of de mijnkathedraal van Zwartberg.

 

Om dit unieke gebied toegankelijk te maken werden 11 nieuwe routes, variërend van 2 tot 16 km, uitgestippeld.. De handige wandelkaart THORPARK, met meer dan 40 km bewegwijzerde wandelpaden, helpt je op weg en geeft meer info over het gebied.

Feestelijk opening

Voor deze feestelijke gelegenheid zullen medewerkers van de gemeenten As, Genk, Opglabbeek, het Heempark, Natuurpunt, het Agentschap Natuur en Bos en de Vlaamse Landmaatschappij en de Rangers van het Nationaal Park Hoge Kempen, je opwachten met leuke weetjes over de kwaliteiten van dit bijzondere gebied.

 

De blauwe route van 7,8 km die vertrekt vanaf Thor Central wordt de suggestieroute die we opleuken met informatiepunten en leuke activiteiten. Langsheen het traject van de suggestieroute krijgen alle betrokken partners de kans om de dag in te vullen.

Ook stelt de herder graag zijn schaapjes aan je voor, onmisbaar voor het beheer van dit natuurgebied! Op adem komen en genieten van een verfrissend drankje en lekkere versnaperingen kan in het eveneens nieuwe Thor Central!

TIP!

  • Vertrek in As, ‘Instapplaats As – Terril”  (Fazantenstraat) en haal hier jouw wandelkaart op.
  • Je kan kiezen tussen de blauwe route ( 7,3 km) of de groene route ( 4,00 km)

 

>> Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw

T| 089 65 56 65

E| info@nationaalpark.be

W| www.nationaalpark.be

 

De ontwikkeling van dit wandelgebied werd financieel mogelijk gemaakt dankzij Toerisme Vlaanderen, stad Genk, gemeente As,  gemeente Opglabbeek en het Agentschap voor Natuur & Bos.

Dienst Toerisme

Stationsstraat 124

3665 AS

 

T  089 39 10 86

E toerisme@as.be

› meer info

wandelgebied Thorpark