Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2016 / Gezocht:Uitbater taverne "Station van Asch"
Gezocht:Uitbater taverne "Station van Asch"

De stationsite van As is een bijzondere cultuurhistorische plaats in de gemeente. Een kleine decennia probeert het gemeentebestuur hier ook een belangrijke toeristische trekpleister en uitvalsbasis voor recreatieve bezoeken binnen onze gemeente en de ruimere regio van te maken. De uitbating van de Taverne Station Asch is een cruciale, doorslaggevende factor in het succesverhaal van de site! De gemeente zoekt daarom een professionele, klantvriendelijke, enthousiaste horeca-uitbater die ervoor openstaat om samen met de gemeente deze site verder uit te bouwen tot de toegangspoort van “het wiel”. De concessie van 9 jaar wordt verleend onder de voorwaarden bepaald in de concessieovereenkomst die goedgekeurd werd op de gemeenteraad van donderdag  24 november 2016

 

Taverne als cruciale factor

De uitbating van taverne “station van Asch” speelt een belangrijke rol bij het succesverhaal van deze site. Niet alleen de duizenden fietsers en wandelaars die hier jaarlijks passeren, maar ook zeker de inwoners van As en buurgemeenten moeten altijd terecht kunnen in het oudste stationsgebouw van Limburg of op het perronsterras voor een kopje koffie, een frisse pint of een lekker hapje. Maximale openingsuren, aangepast aan de toerist, maar ook rekening houdend met de inwoners van As zijn dan ook een must. Men verwacht ook dat de nieuwe uitbater ruimdenkend, constructief en positief kan meedenken met de gemeente om activiteiten en vernieuwende initiatieven te ontwikkelen om zo meer volk naar de site te lokken.

 

Kandidaturen

Het gemeentebestuur van As wil zo snel mogelijk een nieuwe uitbater aanduiden en verwacht dat de mogelijke kandidaturen ten laatste  31 januari 2017 om 12.00 uur ingediend worden.  De kandidaat kan zijn voorstel toelichten aan een jury bestaande uit de burgemeester, de schepen van toerisme, de schepen van economie, de gemeentesecretaris, de toeristische ambtenaar, een afgevaardigde van het NPHK en een afgevaardigde van VLAJO.

 

Vervolgens zal de concessiehouder aangewezen worden op basis van volgende criteria:

1.       het maandelijks te betalen bedrag

2.       Referenties / ervaring in de sector

3.       Uitbatingsplan

4.       De inrichting

 

Plaatsbezoek

Het plaatsbezoek is verplicht voor kandidaten die wensen in te schrijven op dit aanbod. Dit verplichte plaatsbezoek voor kandidaat-uitbaters vindt plaats op vrijdag 13 januari 2017 telkens van 10.00 tot 12.00 uur, in Taverne Station As, Stationsstraat 126. Het ‘Attest van plaatsbezoek’ dat zij aan hun offerte zullen moeten toevoegen, zal ter plaatse worden ingevuld.


Het volledige dossier met betrekking tot de concessie kan je hier bekijken. Inlichtingen kunnen bekomen worden bij mevr. Wendy Peeters (T| 089 39 10 13, E| secretaris@as.be).

 

station van Asch strook

 

RANDINFO

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poort van “het wiel”

De site is één van de 6 belangrijke toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Elke toegangspoort heeft zijn eigen identiteit: wandelen, paardrijden, blote-voeten-pad, enz. As wil ook verder gaan in haar unieke rol en wil de site meer herkenbaar profileren als toegangspoort van “Het Wiel”. Niet alleen staat dit symbool voor het spoorverleden maar actueel zelfs meer voor het groeiend fietstoerisme in heel Limburg. De heel eenvoudige aansluiting van de site direct aan het fietsroutenetwerk en voor automobilisten aan de N75, met een prachtige fietsbrug voor een veilige aansluiting, maakt van de Kolenspoorsite een uniek product.

 

Bouwkundig erfgoed

De stationsite met industrieel-archeologische waarde is het enige nog overblijvend en volledig uitgerust station van de voormalige spoorwegmaatschappij "Hasselt-Maaseik". Het stationsgebouw werd in 1874 opgetrokken en in 1996 geklasseerd als monument. In 2001 werd, mede dankzij subsidies van de Vlaamse overheid, het gebouw volledig gerestaureerd en In 2004 werd een vergunning verleend voor de bestemmingswijziging van een deel van het gebouw tot themacafé.

 

De taverne op de benedenverdieping bestaat uit de cafetaria van ongeveer 50m², de dienstingang, een sanitaire ruimte, de dienstruimte en een polyvalante ruimte. Op het perronsterras van om en bij de 70 m² kunnen heel wat klanten plaatsnemen. Daarnaast krijgt de nieuwe uitbater ook nog de kelder, met ruimte voor bierkelder en voor de koelgroepen, en een woonst op de eerste verdieping ter beschikking.

Dienst Toerisme

Stationsstraat 124

3665 AS

 

T  089 39 10 86

E toerisme@as.be

› meer info