Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2015 / Gemeente As wil geen uniforme prijs drinkwater voor alle provincies

Gemeente As wil geen uniforme prijs drinkwater voor alle provincies

De directie van De Watergroep wil de drinkwatertarieven in Limburg met gemiddeld 15 % verhogen om zo tot een uniform tarief te kunnen komen voor alle provincies. Dat konden we al lezen in Het Belang Van Limburg van 30 oktober 2015.

 

De Watergroep goochelt met woorden als “solidariteit”, “transparantie” en “eenvoud voor de klant” om deze plotse prijsstijging goed te praten.

 

Het gemeentebestuur van As zal echter resoluut tegen dit voorstel stemmen op de algemene vergadering.

Het water in Limburg is nu eenmaal goedkoper omdat in dit gebied gemakkelijker water bekomen kan worden en er meer water verbruikt wordt in vergelijking met andere provincies. Lagere kosten voor het verkrijgen van drinkwater vertaalt zich dus logischerwijze naar een lager tarief.

 

Vele gebieden in Vlaanderen hebben voordelen aan hun ligging, waardoor ze extra inkomsten vergaren die enkel hun bevolking ten goede komt. Goedkoper water is een van de weinige zaken waar onze inwoners van kunnen genieten in een tijd waar er veel op de gezinnen afkomt.

 

Ook het feit dat alles ineens en plots moet gebeuren stoot het gemeentebestuur tegen de borst. Waarom is er geen plan om verspreid over enkele jaren deze uniforme tarieven te bewerkstelligen. Na het afschaffen van onder andere de 15 m3 gratis water en de invoering van het basis- en luxetarief door de Vlaamse Regering zal de factuur van een gemiddeld gezin sowieso al stijgen.

 

Nog een extra verhoging is op dit moment van het goed teveel!