Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Nieuwsberichten 2015 / Afsluiting N75 - Schoolstraat - Oeleinderheide

Afsluiting N75 - Schoolstraat - Oeleinderheide

INFO 

 

Schoolstraat 

Agentschap Wegen en Verkeer heeft, na overleg met de Gemeente As, besloten de oversteekbeweging op de N75 ter hoogte van het kruispunt met de Schoolstraat onmogelijk te maken.

Deze werken worden uitgevoerd conform het streefbeeld N75,  in het kader van de verkeersveiligheid. Op dit kruispunt gebeurden in het verleden immers bij het  oversteken enkele zware ongevallen.

 

Praktisch betekent het dat je komende van Dilsen de Schoolstraat nog kan inrijden en dat je vanuit de Schoolstraat nog steeds richting Genk kan rijden.  Alle bewegingen waarvoor je moet oversteken (vanuit de Schoolstraat richting Dilsen en komende van Genk richting Schoolstraat) kunnen niet meer.  De oversteek dient dan via de recent gebouwde  brug te gebeuren.

 

schoolstraat 

 

Oeleinderheide

Agentschap Wegen en verkeer heeft op vraag van de gemeente  As de aansluiting van de Noordelijke tak van de Oeleinderheide met de N75 afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.  Deze weg, gelegen  tussen de N75  (Europalaan) en de N730 (Bilzerweg) werd immers veelvuldig gebruikt als sluipweg om de verkeerslichten ter hoogte van de Bilzerweg te omzeilen.  Deze ingreep gebeurde met het oog op de verkeersveiligheid.  Voor fietsers en voetgangers blijft de N75 en dus ook de Oeleinderheide toegankelijk.

 

Oeileinderheide 

Milieu & Openbare Werken

Ambachtslaan 17

3665 AS

 

T  089 39 10 85

F  089 39 10 79

E milieu@as.be

› meer info