Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ 2021 / Vaccineren zal het virus leren

Vaccineren zal het virus leren

Vaccinatieplan, zodat het leven terug verder kan

 

De grootse vaccinatiecampagne in de strijd tegen corona is ondertussen volop aan de gang. Ook voor onze gemeente is ondertussen bekend waar je als inwoner zal terechtkunnen voor jouw inenting.

De Eerstelijnszone Kemp & Duin heeft de Genkse Limburghal en de Expodroom in Bree aangeduid als de twee vaccinatiecentra voor de gemeenten die in de zone verenigd zijn.

Inwoners van As, Zutendaal en Genk zullen terechtkunnen in de Genkse Limburghal, inwoners van Oudsbergen en Bree in de Expodroom in Bree.

 

Het inrichten en goed organiseren van de vaccinatiecentra vergt heel wat van de lokale overheden en de eerstelijnszones. Samen met Eerstelijnszone Kemp & Duin en de vier andere gemeenten bundelen we de krachten om de vaccinatiestrategie zo vlot mogelijk te laten verlopen en de 122 000 inwoners in de zone volgens planning te laten vaccineren. De vaccinatiecentra zo snel mogelijk startklaar maken is daarom heel belangrijk. Als eerste proefdraai van de centra zal vanaf midden februari het zorgpersoneel van ELZ Kemp & Duin worden gevaccineerd. Dat is natuurlijk onder voorbehoud van een tijdige levering van de vaccins. Daarna wordt in beide centra zo snel mogelijk gestart met het vaccineren van de burgers, volgens de Vlaamse timing en afspraken.

 

Gezocht: helpende handen!

 

Om alles in goede banen te leiden, wordt ook een beroep gedaan op vrijwilligers. Van parkeerwachter over het onthaal van bezoekers tot het toedienen van vaccins... Er zijn heel wat taken die ingevuld moeten worden en waarbij jouw hulp zeer welkom, en zelfs onmisbaar, is.

Help jij ons in het welslagen van deze grootse vaccinatiecampagne en weer een stapje dichter bij coronaVRIJheid te komen?

Geef je op als vrijwilliger!

 

Ja, ik wil graag helpen!

 

QR-code vragenlijst Help Limburg Vaccineren 

 

Meer info of vragen over de vaccinatiestrategie of de werking van het vaccin?

laatjevaccineren.be

 

Voel je je niet zo goed in je vel? Nood aan een luisterend oor of andere hulp? Hoe gaat het nu met jou?

Blijf niet met je zorgen of vragen zitten, praat erover!

 

 Visualweb vrouw

Onthaal

 

Visualweb_man.jpg