Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ 2020 / Welkom terug in de bib!
Welkom terug in de bib!

Goed nieuws! De bibliotheek is terug open! Vanaf dinsdag 26 mei 2020 om 16.00 uur kun jij opnieuw in de bib terecht voor jouw favoriete leesmateriaal.

Boeken binnenbrengen of nieuwe boeken uitlenen? Je bent van harte welkom in de bib!

Voor jouw veiligheid én die van onze medewerkers, gelden er strikte veiligheidsmaatregelen.

Breng je een bezoek aan de bib? Hou het veilig!

 

Wanneer?

 

Vanaf dinsdag 26 mei 2020 - vanaf 16.00 uur

Waarom 16.00 uur? De scholen zijn op dat uur uit waardoor er minder mensen tegelijkertijd op dezelfde plaats aanwezig zijn en er dus minder kans op besmetting is.

 

Veiligheidsmaatregelen?

 

 • Ga niet allemaal tegelijk op hetzelfde moment naar de bibliotheek. Je hebt lang moeten wachten en ook wij hebben je hard gemist, maar zie je dat er een lange wachtrij staat? Ga dan best op een andere dag terug.
 • Heb je nog boeken of andere materialen in leen? Je uitleentermijn wordt automatisch verlengd t.e.m. dinsdag 9 juni 2020. Tot dan krijg je geen boete aangerekend.
 • Plan je een bezoek aan de bib? Stel op voorhand je biblijstje op via Mijn Bibliotheek of de catalogus. Daar vind je een up to date overzicht van de gehele collectie. Zo maak je je bibbezoek een stuk eenvoudiger en gerichter. Lang snuffelen tussen de boekenrekken zoals in niet-coronatijden wordt afgeraden.
 • Beperk je bibliotheekbezoek tot maximum 20 minuten.
 • Kom bij voorkeur alleen. Maximum 2 personen per gezin zijn toegelaten.
 • Vóór je de bibliotheek binnengaat, ontsmet je grondig je handen (handgel is aanwezig). Je neemt vervolgens een mandje (= verplicht!). Aantal mandjes = maximum aantal bezoekers toegelaten in de bib. Staat er geen mandje klaar? Dan wacht je in de rij op voldoende afstand (1,5 meter) van de andere bezoekers tot er weer een mandje vrijkomt. Aanschuiven op de trap zelf is niet toegelaten. Je wacht voor de hoofdingang van de bib boven, in het benedenportaal of buiten. Hou altijd 1,5 meter afstand!
 • Bescherm jezelf en de ander: draag een mondmasker. De bib is een openbare plaats waar het aangeraden is om een mondmasker te dragen.
 • Breng je je boeken of andere materialen terug binnen? Plaats ze in de box aan de inleverbalie zodat een medewerker ze op een later moment kan inscannen. Ingeleverde boeken en materialen worden daarna voor de veiligheid van iedereen eerst drie dagen in 'quarantaine' geplaatst om eventueel besmettingsgevaar te voorkomen. #safetyfirst
 • Boeken of materialen gevonden die je wilt uitlenen? Scan ze zelf in aan de uitleenbalie. Een medewerker kijkt op het scherm mee en bezorgt je een uitprintje.
 • De leeshoek is tijdelijk niet bruikbaar. Kranten zijn niet beschikbaar.
 • Er is tijdelijk geen toiletbezoek mogelijk.

 

Let op! Hou onze website en onze facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

 

 

Lezen in tijden van corona? Samen kunnen we het wel!

 

Bedankt voor je begrip en je medewerking, we doen onze uiterste best om je zo goed mogelijk van leesdienst te zijn!

 

 

Dinsdag 

CONTACT

Plaatselijke Openbare Bibliotheek

Kerkstraat 6

3665 AS

 

T  089 39 10 95

E bibliotheek@as.be

› meer info

Bibliotheek corona