Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ 2020 / Wees zuinig met water!

Wees zuinig met water!

Water, ook voor later...

 

De voorbije maanden waren tot op heden de droogste ooit. Warmte- en droogterecords sneuvelen over de hele wereld, ook bij ons. De voorbije weken heeft het niet of nauwelijks geregend. Tegelijkertijd zitten we met z’n allen in ons kot en dringt een zomer in eigen tuin zich op. De vraag naar water is dus groot en ook het waterverbruik breekt alle records. Om de levering van lekker en gezond drinkwater te kunnen blijven verzekeren, geven we je graag enkele tips om zuiniger om te springen met drinkwater. Door samen solidair te zijn, zorgen we ervoor dat er bij iedereen water uit de kraan blijft komen.

 

 

Tips voor water nu en later:

 

  • Een frisse douche is bij warm weer veel doeltreffender dan een lang bad. Een bad laten vollopen vraagt al snel 100 tot 150 liter drinkwater, een hoeveelheid water waarmee je drie keer kan douchen. En met zuinige douchekoppen zelfs 5 keer!
  • Besproei je gazon niet. Je zal merken dat je 'pelouse' zich na een periode van droogte sneller herstelt dan gedacht.
  • Vul geen zwembaden. Een frisse plons nemen is fijn, maar denk ook aan anderen en de toekomst. Iedereen heeft recht op drinkbaar water.
  • Begiet je bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, zoals 's ochtends vroeg of 's avonds laat. Het water verdampt dan niet zo snel. Bovendien voorkom je beschadiging van de planten, want de waterdruppels kunnen bij zonneschijn als een vergrootglas werken en ze verschroeien. Doe dit bij voorkeur met regenwater.
  • Was je auto met regenwater of sla gewoon een keertje over.
  • Laat 's nachts de kraan dicht. Geef het drinkwaterbedrijf zo de kans om de watertorens en reservoirs opnieuw te vullen. Zo heb je ’s ochtends opnieuw heerlijk fris leidingwater.
  • Neem je warm water? Vang het koude water dat eerst uit de kraan komt op in een gietertje of een kan. Je kan het nog voor vele andere zaken gebruiken in huis. Een kleine moeite met dubbel voordeel: je verspilt geen water én je bespaart geld!
 

 

Samen staan we sterk.

 

 

Water

Water, ook voor later.png