Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ 2020 / Plaatsen bladkorven

Plaatsen bladkorven

Bladeren dwarrelen in de wind, dat is de herfst die begint...

Tijd voor bladkorven!

 

Elk najaar wanneer de bladeren beginnen te vallen, plaatsen we bladkorven op strategische plaatsen in onze gemeente. Dat om overlast (bv. bladeren op de stoep of weg) te voorkomen. In de bladkorven mag je, net zoals de gemeentearbeiders, bladeren werpen die op het openbaar domein liggen. Let op! Bladeren of ander groenafval uit jouw eigen tuin horen NIET in de bladkorven thuis.

 

 

Waar staan de bladkorven?

 

De bladkorven staan alleen in straten waar er laanbomen of veel bomen op openbaar domein staan. De bladkorven dienen alleen voor bladeren. Als er takken of snoeiafval in zitten, worden ze NIET geledigd.

 

 

Een bladkorf aanvragen?

 

Wil je een bladkorf aanvragen? Stuur een e-mail naar technischedienst@as.be.

 
 

Bladeren uit eigen tuin?

 

Bladeren of ander groenafval uit je eigen tuin mogen NIET in de bladkorven worden gedaan.

 

Wist je dat...

 

...het niet nodig is om álle bladeren in je tuin op te ruimen? Ze dienen perfect als afdeklaag tussen de beplanting in je tuin. Ze vormen als het ware een natuurlijke beschermlaag voor je planten. Bovendien vinden heel wat dieren en insecten er een veilig en noodzakelijk onderkomen om te overwinteren. Daarnaast houden de bladeren onkruid tegen en gaan ze composteren, wat zorgt voor voeding voor volgend groeijaar. Kortom: minder werk voor jou én goed voor de natuur!

 

Wil je de afgevallen bladeren toch niet laten liggen of heb je geen plaats, tijd of zin om te composteren? Stop ze dan in je gft-container. Heb je meer bladeren dan je in de groene bak kwijt kan? Breng ze dan gratis naar het containerpark.

 

 

CONTACT

Technische Dienst

Ambachtslaan 17

3665 AS

 

T  089 39 10 71

F  089 39 10 79

E technischedienst@as.be

› meer info

Bladkorven.jpg