Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ 2020 / Ge zijt van (Niel-bij-)As als ge...
Ge zijt van (Niel-bij-)As als ge...

Project Wijkherkenning: ideeën of suggesties gezocht!

 

Ge zijt van (Niel-bij-)As als ge...

Deze populaire uitspraak klinkt je misschien wel heel bekend in de oren? Veel mensen bezoeken dagelijks deze pagina's op Facebook omdat ze zich verbonden voelen met hun gemeente, hun buurt, hun straat.


Nog niet zo lang geleden werden mensen vaak niet met hun familienaam aangesproken maar werd het erf, de boerderij of de plaats waar ze woonden aan hun roepnaam toegevoegd. Denk maar aan ‘Tieske Bos’ of ‘Paula van Marie Sieje’.

 

In As zijn er ook een aantal wijken die iedereen kent omdat ze vernoemd zijn naar een bepaalde gebeurtenis of een herkenbaar gebouw. Bijvoorbeeld: Zevenhuizen, Cockerill of Statiewijk. Als je er woont, is het vaak gemakkelijk om iemand de weg te wijzen of aan te duiden waar je bent omdat iedereen - zelfs mensen van buiten As - die wijken weten liggen. Die plaatsen bepalen mee je identiteit: je bent van Zevenhuizen of je bent van de Tuinwijk, …


Een aantal wijk- en of buurtcomités stelden ons de vraag of het niet mogelijk is om de eigenheid en de identiteit van de verschillende wijken die As rijk is, een symbool, kunstwerk of iets anders te geven.

 

Heb jij suggesties of ideeën?

 

Stuur ze naar onze Cultuurdienst:


E | cultuur@as.be
T | 089 39 10 17

CONTACT

Cultuurdienst

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 17

F  089 39 10 01

E cultuur@as.be

› meer info