Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ 2019 / Spreuken fleuren As op

Spreuken fleuren As op

In As duiken spreuken op op ramen van openbare gebouwen en etalages van handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Met deze spreuken willen we bij de Assenaren een instant glimlach opwekken en hen een goed gevoel geven. Deze actie kadert in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid waarin we van 1 tot en met 10 oktober de schijnwerpers zetten op geestelijke gezondheid.

 

Spreuken in het straatbeeld

In As trekt de dienst welzijn samen met de werkgroep preventief gezond de kar om op die manier stappen te zetten om het taboe rond praten over hoe we ons voelen te doorbreken. Met deze actie willen we vooral zichtbaarheid creëren en sensibiliseren. Op alle openbare gebouwen in As ontdek je spreuken. Maar ook organisaties, handelaars en vrije beroepen doen enthousiast mee. De spreuken zijn afgestemd op het type locatie. Enkele voorbeelden: ‘Als iets niet lukt, heb je niet gefaald maar geleerd’ op de het venster van een school. Of ‘Het beste medicijn, is 3x daags een complimentje’ bij de apotheker.  Of ‘Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van’ in de sporthal.

 

Samen Veerkrachtig

Het taboe doorbreken, kan enkel als we er een wij-verhaal van maken. Niet iedereen slaagt er in om in zijn eentje recht te krabbelen. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de 10-daagse, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht. Veerkracht houdt in dat je ook ongeluk in je leven toelaat, dat je leert omgaan met tegenslagen. Met andere woorden: je mag gerust eens falen.

 

 

CONTACT

Dienst Welzijn & Senioren

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 09

F  089 39 10 01
G 0472 08 19 76

E welzijn.senioren@as.be

› meer info

IBO Peter pan