Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Leven & Welzijn / Coronavirus: maatregelen gemeente As / 6 gouden regels tegen corona

6 gouden regels tegen corona

6 gouden regels 

 

Handen wassen 

 

 

 

 

Hou je aan de hygiëneregels. Was regelmatig je handen met water en zeep. Geen water en zeep in de buurt? Ontsmet je handen met alcoholgel. Geef geen kus of hand. Hoest of nies in een papieren zakdoek of in de binnenkant van je elleboog.

Buitenlucht 

 

 

 

 

 

Spreek zoveel mogelijk buiten af in de frisse buitenlucht. Kan dat niet? Verlucht de ruimte dan goed: zet ramen en/of deuren open, ...Kwetsbaren 

 

 

 

 

 

Let extra op bij mensen die gevoeliger zijn voor het virus: mensen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes of problemen met hart, longen of nieren, mensen die gevoelig zijn voor infecties.

Afstand houden 

 

 

 

 

Hou altijd 1,5 meter afstand.Kun je onmogelijk voldoende afstand houden? Draag zeker een mondmasker. Ook op plaatsen waar veel volk aanwezig is of waar het verplicht is (bv. op openbaar vervoer, bij de kapper, in de winkel en winkelcentra, op school voor +12-jarigen).Nauwe contacten 

 

 

 

 

 

Beperk je nauwe contacten (knuffelcontacten). Vanaf maandag 19/10 t.e.m. vrijdag 20/11/2020: max. 1 persoon (per individu) van buiten het huishouden.

Bijeenkomsten 

 

 

 

 

 

Volg de regels over bijeenkomsten.

 

 

6 gouden regels, 11 miljoen redenen om vol te houden. Wat is jouw reden?