Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Digitaal loket

Overlevingspensioen

  1. Je partner kreeg reeds een pensioen uitbetaald door de Zuidertoren. Je krijgt automatisch een overlevingspensioen toegekend.
  2. Je partner kreeg een pensioen uitbetaald door een andere dienst dan de Zuidertoren. Je dient deze instelling met een aangetekend schrijven op de hoogte te brengen van het overlijden. Je kan best een overlijdensakte meesturen.
  3. Je partner was nog niet op pensioen. Je vraagt je overlevingspensioen aan op de dienst "pensioenen".

 

Gratis.
  • Indien je partner nog geen pensioen genoot en je hebt je aanvraag om overlevingspensioen ingediend binnen de 12 maanden volgend op het overlijden, zal het overlevingspensioen ingaan op de eerste dag van de maand van het overlijden.
  • Indien je partner reeds een pensioen genoot en je hebt je aanvraag om overlevingspensioen ingediend binnen de 12 maanden volgend op het overlijden, zal het overlevingspensioen ingaan op de eerste dag van de maand volgend op die van het overlijden.
  • Indien je je pensioenaanvraag niet indient binnen de 12 maanden volgend op het overlijden, zal het overlevingspensioen ten vroegste ingaan op de eerste dag van de maand die volgt op die van de aanvraag.

Dienst Burgerzaken

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 02

F  089 39 10 01

E burgerzaken@as.be

› meer info