Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Digitaal loket

Identiteitsbewijs voor niet-Belgen -12j.

Dit is enkel nog van toepassing op vreemde kinderen onder de twaalf jaar.

 

Het identiteitsbewijs wordt afgegeven op verzoek van de persoon of de personen die het ouderlijke gezag uitoefenen over een kind onder de 12 jaar. Dit document kan verkregen worden bij de gemeente waar het kind op het ogenblik van de aanvraag in het bevolkingsregister ingeschreven staat.

Naast identificatiegegevens en een foto, bevat het bewijs ook vermeldingen inzake de identiteit van de persoon die in geval van nood verwittigd moet worden, evenals aanbevelingen inzake de veiligheid. Het past zo in het kader van een geheel van maatregelen die ertoe strekken de veiligheid van jonge kinderen beter te waarborgen.

Dit document is noodzakelijk als het kind naar het buitenland op reis gaat (indien het nog niet over zijn eigen paspoort beschikt).

 

Het bewijs heeft een geldigheidsduur die beperkt is tot maximaal twee jaar vanaf de uitreiking ervan. De vervaldatum vermeld op het document mag de datum waarop het kind de leeftijd van 12 jaar bereikt, niet overschrijden, want op dat tijdstip moet het kind houder zijn van dezelfde identiteitskaart als volwassenen.

Is gratis.

Meebrengen:

  • 1 pasfoto

Dienst Burgerzaken

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 02

F  089 39 10 01

E burgerzaken@as.be

› meer info