Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Digitaal loket

Adreswijziging

Als je verhuist, meld je je nieuw adres binnen de 8 dagen aan de dienst burgerzaken van je nieuwe woonplaats.

 

De politie komt daarna vaststellen of je werkelijk op het gemelde adres verblijft.  Als de adreswijziging wordt goedgekeurd, krijg je een document van de politie waarmee je je aanmeldt bij de dienst burgerzaken om je definitief in te schrijven op het adres. 

De adreswijziging wordt definitief gemaakt op datum van aangifte nadat de wijkagent de controle uitvoert.

 

Je meld je eigen adreswijziging.

 

De referentiepersoon van het gezin kan de adreswijziging van zijn gezinsleden meedelen. Hiervoor is geen volmacht nodig.

  • Als je zelf niet in staat bent om persoonlijk langs te komen, kan iemand anders de adreswijziging in orde brengen mits volmacht en jouw identiteitskaart + bijhorende pincode.
  • Bij bejaarde personen die naar een woon- en zorgcentrum verhuizen, mag de adreswijziging gebeuren door één van de kinderen.
  • Als een minderjarige verhuist, moet een van de ouders of de persoon met het hoederecht langskomen. Indien er een vonnis van de rechtbank bestaat, breng je dit mee.
Gratis.

Je meldt je adreswijziging binnen de 8 dagen nadat je verhuisd bent bij de dienst burgerzaken van je nieuwe woonplaats.

 

Als je binnen As of van een andere gemeente naar As verhuist, meld je de adreswijziging bij de dienst burgerzaken. Je kan je nieuwe adres persoonlijk, via fax of via het e-loket doorgeven.  Op die manier moet je maar één keer persoonlijk langskomen na controle van de wijkagent.

 

Wat moet je meebrengen?

  • Identiteitskaart en Kids-ID van alle personen die verhuizen + bijhorende pin-en pukcode voor elektronische kaarten.
  • Inschrijvingsbewijs van motorvoertuigen
  • eventueel het trouwboekje

 

Verhuis je naar het buitenland, dan moet je dit vooraf melden bij de dienst burgerzaken van je huidige woonplaats.  Zorg ervoor dat je het adres in het buitenland kent bij de adreswijziging. (Pin-code meebrengen voor de Belgen).

 

Als je als niet-Belg vanuit het buitenland naar As verhuist, moet je je ook binnen de 8 dagen na aankomst aanbieden. Indien je zelf onvoldoende Nederlands begrijpt, gelieve dan een tolk mee te brengen om de communicatie zo vlot mogelijk te laten verlopen. Breng je je paspoort/identiteitskaart van het EU-land mee. Afhankelijk van jouw dossier, zullen er bij de

inschrijving nog bijkomende documenten en een aantal pasfoto's gevraagd worden.

 

Dit product kan je heel binnenkort via ons digitaal loket aanvragen.

Dienst Burgerzaken

Dorpsstraat 1 bus 1

3665 AS

 

T  089 39 10 02

F  089 39 10 01

E burgerzaken@as.be

› meer info