Direct naar hoofdmenu / zoekveld
/ Vrije Tijd / Cultuur / Activiteiten / Afgelopen activiteiten / Zomeropera Alden Biesen 2015

Zomeropera Alden Biesen 2015

Met Carmen biedt Zomeropera voor het eerst in haar bestaan een opera uit het Franstalige répertoire aan. En wat voor één! Wie kent er de bekende Habanera en de Toreador aria niet? En het verhaal van de vrouw voor wie niets boven haar vrijheid gaat en die zich zeker niet laat voorschrijven hoe ze moet handelen. Eén van ’s werelds succesrijkste opera’s met een groot aantal solisten, een uitgebreid orkest, talrijke koorleden en ballet. Verwacht je aan een onvergetelijke Carmen!

 

Na voorgaande producties Don Pasquale, La Traviata, Die Fledermaus, Die Entführung aus dem Serail, Tosca en Manon Lescaut kiest succesregisseur Frank Van Laecke naar eigen zeggen niet voor een onbekommerde toeristische wandeling in het zonovergoten Sevilla. Veeleer voor een confronterend afdalen in een onderwereld waar mensenhandel en prostitutie het spel bepalen en waarbij alle personages voortdurend balanceren op de vage stippellijn die Eros en Thanatos nauwelijks nog van mekaar weet te scheiden. Waar Carmen maar één doel heeft : de vrijheid! En bereid is haar leven hiervoor op te geven.

 

Dirigent: Amerikaan Daniel Lipton  - Regisseur: Frank Van Laecke

 

PRAKTISCH

 

Donderdag 18 juni 2015
Vertrek in As: rond 19.15 uur - het juiste vertrekuur wordt meegedeeld in de herinneringsbrief Start voorstelling: 20.15 uur Deelnameprijs: € 40,00 inclusief busvervoer en ticket Operabezoek i.s.m. GC Den Ichter Opglabbeek, Cultuurcentrum De Breughel Bree en GC De Kroon Bocholt

 

INSCHRIJVEN?

Gelieve er rekening mee te houden dat het aantal plaatsen per gemeente beperkt is. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van een bevestiging. Na bevestiging moet je pas betalen.

 

Wij kijken ernaar uit om samen met jou te genieten van deze mooie operaklassieker!