Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Molenfeesten

zaterdag 23 september 2016

vanaf 16.00 uur

Molensite – ‘t Mieleke en De Oude Molen

 

Op zaterdag 23 september 2016 organiseert de werkgroep molenfeesten i.s.m. de cultuurraad en de cultuurdienst en verschillende Asserse verenigingen een gratis gezellig evenement in en rond ’t Mieleke omkaderd met gezellige muziek: de Molenfeesten. Allerlei leuke activiteiten staan garant voor het authentiek karakter van deze dag: een demonstratie van de compostmeesters, het kruidenvrouwtje, het persen van koolzaadolie, pizzabakken in de oude bakoven, schilderkunst door de lokale kunstkring, hapjes en drankjes aan democratische prijzen…

Zowel in ’t Mieleke als in de Oude Molen zijn er rondleidingen en is de molen in werking. Een huifkar zorgt voor het transport tussen beide molens.

Daarnaast zijn er verschillende workshops zoals o.a. wolspinnen, reuzenzeepbellen blazen, koken uit de moestuin, demonstraties van de houtsnijclub, kindergrime,… Hapjes en drankjes worden verzorgd door de fanfare, de Sint-Aldegondiskring en Veldeke As-Niel. Daarnaast werken nog de compostmeesters mee en het kruidenvrouwtje.

Er wordt ook voor live muziek gezorgd met ‘De Vierkante Meter’ en een live concert van De Geest om 20.30 uur.

Het zonnetje zal alvast van de partij zijn!

affichemolenfeesten2016kleinst